Френският президент Еманюел Макрон благодари снощи на служебната канцлерка на Германия

...
Френският президент Еманюел Макрон благодари снощи на служебната канцлерка на Германия
Коментари Харесай

Макрон благодари на учителката си Меркел

Френският президент Еманюел Макрон благодари нощес на служебната канцлерка на Германия Ангела Меркел, че го е научила на доста, както и за всичко, което е направила за Европа.

„ Бих желал да ви благодаря, че ме научихте на толкоз доста... Благодаря ви, скъпа Ангела, за всичко, което сте направила за нашата Европа “, сподели Макрон в тирада във връзка награждаването на Меркел с Големия кръст на Почетния легион - висшата премия на Франция. Президентът означи, че Меркел като канцлер е съдействала за запазването на единството на Европа, " макар всички разтърсвания ".

Макрон одобри Меркел с почести в град Бон, който е център на лозаро-винарския район Бургундия. Той ѝ даде още няколко подаръка, измежду които бе и, в който попада нейното име като заместител представител на делегация от някогашната Германска демократична република. Това е била нейната първа публична командировка във Франция. " Откакто станахте канцлер, Франция се научи да ви схваща и обича ", сподели Макрон и разнежи Меркел, която го прегърна и разцелува.

Това бе последното посещаване на Меркел във Франция като немски канцлер. Тя остава краткотраен канцлер на Федерална република Германия до сформирането на нов кабинет. На 26 септември в Германия се организираха избори за Бундестага. В момента партиите водят договаряния за вероятно съставяне на коалиция.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР